INGREDIENTE:
o limba de vaca (aprox. 1.5 kg)
o lingura de boabe de piper
o lingurita de ienibahar boabe
3 cuisoare
2 frunze de dafin
un betisor de scortisoara
4 cepe
2 fire de praz
o lingurita cimbru
o telina
2-3 morcovi
1 pastarnac si 1 patrunjel radacina
3 cartofi
1 conserva rosii (decojite) in bulion (sau sos de rosii)
o cana de vin alb demisec
1-2 linguri de ulei
Am spalat limba foarte bine, am lasat-o in apa cu sare o jumatate de ora si am clatit-o si am pus-o la fiert in apa cu sare in oala minune.
In acest timp taiem prazul, il oparim si fierbem maslinele (intepati maslinele pentru a se desara). Dupa ce limba a fiert, am desfacut pielea de deasupra, am pus-o inapoi in oala alaturi de piper, ienibahar, cuisoare, dafin, scortisoara, primele doua cepe taiate in sferturi, legumele pentru supa curatate si cimbru.
Am lasat la fiert inca o ora, cu oala acoperita. In felul acesta, carnea de limba va primi aroma tuturor aromelor din oala. Zeama ramasa impreuna cu legumele taiate se va transforma intr-o supa foarte buna.
Intr-o tigaie cu fundul gros se calesc in ulei si celelalte doua cepe taiate pestisori, impreuna cu cateva linguri de supa, pana cand aceasta se evapora. Se adauga prazul taiat potrivit, maslinele, limba taiata cuburi, vinul, doua cani de supa si se lasa sa mai fiarba circa 30 de minute cu capac. Turnati conserva de rosii si lasati sa mai dea in cateva clocote.
Avand in vedere ca maslinele sunt sarate, daca vreti sa mai puneti sare, gustati inainte.
Pofta buna.
0 Comentarii.