Pentru blat (pandispan)
6 oua
6 linguri faina
3 linguri ulei
2 linguri de cacao
1 mana de nuci maruntite
1 pliculet praf de copt
1 esenta de lamaie (eu am facut fara)
Un praf de sare
Pentru crema
2 oua
275 g zahar
Coaja rasa de la 2 lamai
Zeama de la 2 lamai diluata cu apa pt a ajunge impreuna la 250 ml
50 g faina
300 g frisca
Pentru ornat
200 g frisca
Crema de ciocolata
150 g migdale taiate
1. Freci galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, adaugi uleiul si continui sa mixezi pina ce obtii o crema pufoasa. Adaugi faina cernuta cu praful de copt, esenta de lamaie, cacaua si nucile si amesteci pina se omogenizeaza. La sfarsit adaugi usor albusurile batute spuma tare si amesteci pana se incorporeaza bine. Torni compozitia intr-o forma pe care ai pus hirtie de copt. O lasi la cuptor aprox 30-35 min (in functie de cuptorul tau).
2. Crema se prepara frecand ouale cu zaharul si coaja de lamaie (cu mixerul citeva minute). Incorporezi zeama de lamaie (diluata cu apa) si faina si pui compozitia obtinuta la fiert in bain-marie, amestecand continuu pana se ingroasa si devine neteda si lucioasa. O lasi sa se raceasca si apoi o amesteci usor cu frisca.
3. Tai blatul in 3 si asterni 2 straturi de crema. Ornezi cu frisca si pui ici-colo sprituri de crema de ciocolata, iar pe margine/lateral migdalele.
Pofta buna!
Multumiri Cristinei
Cred ca este racoritor de la crema de lamaie.
Am sa-l incerc si eu. :)