Deviza acum doua seri a fost "Tonight is thai night". Ce facem?! Thai Green Curry si Supa de champignioane brune si curry rosu... Principala problema la retele din bucataria internationala este urmatoarea: "De unde sa fac rost de ingredientele necesare pentru mancarea aia?" Unele le cumparam, altele le preparam... Eu nu concep sa ma dau batut asa cu una cu doua. Sa incepem...
1 lingura de pasta green curry, noroc cu Meena ca ne-a adus cand a venit in Romania (se poate cumpara de aici sau prepara dupa reteta de aici)
1/2 caserola de champignioane brune (se pot gasi la Plus) - sunt mai gustoase si carnoase decat cele albe... poate e doar o parere personala :)
2 cutii de lapte de cocos (daca nu aveti lapte de cocos puteti folosi ca alternativa jumatate de litru lapte de vaca - chestia asta o stiu de la prietena mea Meena) - laptele de cocos se poate cumpara de la MegaImage
500g piept de curcan taiat cubulete de dimensiuni potrivite
o conserva de mazare si morcovi fierti (stiu, se pun pastai de mazare... dar de unde acum... ne multumim noi cu ce avem... unde mai pui ca putina inovatie nu strica!)
putin ulei de palmier
Am taiat ciupercile in sferturi...
...curcanul in cubulete de dimensiuni potrivite...
Am pus uleiul la incalzit peste care am adaugat o cutie de lapte de cocos (sau jumatate din cantitatea de lapte) amestecat cu pasta green curry...
...si pieptul de curcan...
Cand carnea se face adaugati inca o cutie de lapte de cocos (sau restul de lapte de vaca) adaugati legumele scurse si ciupercile...
Am mai tinut pe aragaz la foc mic cam 5 minute pana s-au fiert putin ciupercile...
Desi pofta si nerabdarea erau mari, am scos oala pe balcon la racit cateva minutele... Cred ca nu reusea sa ma ridice nimeni de la masa inante sa termin si bolul al doilea :)
0 Comentarii.