Piure de castane

Print Friendly, PDF & Email

Eu sunt genul de om care atunci cand merge la cumparaturi, isi face lista cu ce are de cumparat de acasa si cand ajunge la magazin cumpara ce e pe lista si pleaca. Monika nu e asa. Desi facem lista de acasa tot trebuie sa verificam fiecare raft in parte: "Pai Ionut, daca nu ne uitam si colo si colo, pai de unde sa stim cand mai apare ceva?!". Pentru a exista o armonie in ale cumparaturilor in general adoptam calea de mijloc. In momentul in care am zis "Gata!", mai stam vreo 10-15 minute si plecam. Niciodata nu am reusit sa scad sub timpul acesta. Poate o data sau de doua ori, dar pot considera ca sunt exceptii si nu se pun. Fiind in Metro si cascand ochii pe la legume si fructe, asteptand sa treaca cele 10 minute, am vazut pe un raft castane comestibile. Am luat doua plase de aproximativ 500g fiecare. "Jumatate coapte, jumatate piure" zic eu in sinea mea.

Pentru piure am folosit:

Jumatate din castane le-am fiert vreo ora jumatate doua (aveau vreo 450g dupa ce le-am decojit)

300ml lapte

25g unt

4 pliculete de zahar vanilat

esenta de rom

scortisoara

Am fiert castanele dupa cum am spus si mai sus,le-am curatat de coaja si le-am pus intr-un castron.

Castanele la fiert

02.-castanele-fierte

Intre timp am topit untul in lapte peste care am adaugat trei sferturi din scortisoara si zaharul vanilat.

Am topit untul in lapte

Am adaugat zaharul vanilat si scortisoara

Zeama rezultata am pus-o cate putin, cate putin peste castane in timp ce le pasam cu mixerul

Am adaugat untul topit

Cand castanele pasate au devenit o pasta care putea fi amestecata cu lingura, am adaugat restul de scortisoara si esenta de rom

Scortisoara si esenta de rom

Si am amestecat bine cu o lingura...

Piure de castane

  1. you didn't put how much cinnamon is actually needed.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.