Pentru blat:
- 400 gr piscoturi
- sucul de la compotul de piersici sau orice alt sirop
Pentru sarlota:
- 1 l lapte
- 90 gr amidon alimentar (eu am folosit Gustin de la dr Oetker)
- 100 gr unt
- 5 galbenusuri
- 150 gr zahar (gramajul este variabil, in functie de gusturile fiecaruia)
- esenta vanilie si portocala
- piersici din compot taiate marunt
- portocale taiate marunt
Mod preparare:
Se inmoaie piscoturile si se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Intr-un vas se amesteca laptele, galbenusurile, zaharul si amidonul si se pun la fiert la foc mic. Cand compozitia este gata (a fiert suficient cat sa se intareasca) se adauga untul si esentele si se amesteca pana untul s-a topit complet. Se adauga in forma de tort, peste piscoturi jumatate din compozitie, apoi se adauga piersicile taiate, apoi se pune iar sarlota, apoi portocalele si iar sarlota. Se lasa la racit in frigider apoi se scoate din forma si se orneaza dupa preferinta.
Multumesc Andreea
0 Comentarii.