Un prieten de al meu m-a dus intr-o seara la un restaurant turcesc. Nu este luxul de pe pamant, dar e curat, preturile ok, mancarea foarte buna si iti este adusa cat ai clipi. Ultima oara cand am fost acolo am mancat vinete, dar pofta nu a trecut asa de usor si intr-o seara, in drum spre casa am vazut la un aprozar niste vinete asa de frumoase ca imediat mi s-a aprins imaginatia. Mai aveam cateva legume prin casa, putina carne tocata de curcan. Singurul lucru care lipseste din acest tablou pe care mi-l imaginam eu erau cateva ciupercute. Am cumparat si vreo 10 champignioane si directia bucatarie sa fac o "tocanita de legume cu carne tocata".
Am folosit asa:
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
2 morcovi
10 champignioane
1 vanata
300g de carne tocata din piept de curcan
1 ardei gras rosu
1 ardei gras verde
1 pahar cu sos de rosii
5 catei de usturoi
2 ardei iuti uscati
piper proaspat macinat
ulei de palmier
Am tocat ceapa si am pus-o la calit in vasul wok.
Morcovul taiat rondele a urmat si el ceapa imediat.
Abia a apucat ceapa sa se inmoaie si am pus carnea tocata.
Am invartit cu o lingura de lemn pentru vreo 2-3 minute, apoi am adaugat vanata taiata cuburi mari.
Am mai amestecat vreo cateva minute, am pus ardeii grasi taiati in bucati mari si ciupercile taiate sferturi.
In momentul in care ciupercutele s-au inmuiat sosul de rosii l-am amestecat cu ardeii iuti pisati si i-am pus in wok.
Cu cateva minutele inainte sa fie gata, am pus usturoiul tocat si piperul.
A iesit o tocanita senzationala. Pofta mare!
0 Comentarii.