Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
800 g piscoturi
8 galbenusuri
750 g mascarpone
500 ml frisca
2 pliculete zahar vanilat
200 g zahar pudra
4 fiole esenta rom
1 pliculet Cappuccino
50 ml lapte
5 lingurite ness
1 litru de cafea (eu am pus in ea si o sticluta de esenta de rom)
Cacao pt. pudrat
Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra si cele 2 pliculete de zahar vanilat (eu am pus si o esenta de vanilie) pana cand compozitia se dubleaza si devine o spuma albicioasa, dupa adaugam cele 4 esente de rom, 50 ml lapte si pliculetul de capucino si mixam pana se incorporeaza si ultimile ingrediente.
Punem compozitia de ou pe o baie de aburi 10 minute pana cand se dizolva zaharul si compozitia se intareste, dar foarte important, castronul sa nu atinga suprafata apei, dupa luam compozitia si o lasam sa se raceasca, ea trebuie sa aiba temperature camerei.
Intre timp batem frisca lichida, dar pastram 5 lingurite din ea.
Amestecam intr-un alt bol 5 lingurite de ness cu 5 lingurite de zahar pudra si cu cele 5 lingurite de frisca lichida, pan ace compozitia se omogenizeaza.
Acum vine vremea brazei Mascarpone, o punem intr-un vas incapator si o mixam pana cand aceasta devine cremoasa.
Peste branza adaugam compozitia de galbenusuri si mixam.
Dupa adaugam si frisca... si evident mixam si ultima operatiune in ceea ce priveste crema e sa punem si amestecul de ness si mixam pana cand se omogenizeaza.
Acum urmeaza partea cea mai meticuloasa inmuiem piscoturile in cafea (dar sa avem grija sa nu le inmuiem foarte mult) si le asezam in tava, in recipientul in care ne dorim asamblare prajiturii, astfel incat sa nu lasam spatiu intre ele. Dupa ce asezam primul strat de piscoturi punem un strat generos de crema, urmeaza al doilea strat de piscoturi si evident al strat generos de crema si in final ultimul strat de piscoturi cu un strat mai subtire de crema, dupa pudram cu cacao sit r lasata prajitura cateva ore la rece, de preferat pana a doua zi!
POFTA BUNA!!
0 Comentarii.