Vroiam sa mananc ceva usor si rapid de facut. Ceva care sa nu trebuiasca incalzit, sa fie usor de facut si sa aibe un "ceva" special. Aceasta reteta intra in categoria "as manca ceva bun". Este vorba de o salata japoneza care este servita ca un aperitiv racoritor sau ca salata pentru un fel principal.
INGREDIENTE:
150g taitei de hrisca "Soba" (se pot cumpara de aici sau puteti folosi si taitei mai grosi din faina de grau)
aproximativ 6 frunze de salata micuta
6 batoane de surimi
6 rosii cherry
1 morcov
1 castravete
2 linguri de sos de soia
1/2 lingurita de otet de mere
1 zeama de la o jumatate de lamaie
1/2 lingurita de ulei de susan (sau de masline)
foarte putin hrean murat
Am amestecat hreanul intr-un vas Yena alaturi de sosul din sosul de soia, otetul, zeama de la lamaie si ulei. In vas am adaugat rosiile cherry taiate sferturi si impreuna cu taiteii fierti si scursi (i-am fiert conform indicatiilor de pe ambalaj). Restul ingredientelor le-am taiat fasiute si le-am pus peste rosii si taitei. Am amestecat foarte bine si am lasat vasul la rece.
Sa aveti pofta.
0 Comentarii.