Timpul de preparare, adica aproximativ 30 de minute, a scazut considerabil pentru ca am avut o punga cu mix de legume la congelator. Altfel lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Spala, curata, toaca... si probabil timpul ar fi fost mai mare cu inca pe atat. Cand am facut pilaful nu am realizat ca mixul de legume continea si mazare care baloneaza. Cum tot ce mananca Monika trece in lapte si ajunge la Victoria si ii provoaca si colici, a trebuit sa zica pas. Cand am facut pilaful acesta, m-am gandit ca fac o surpriza foarte placuta Monikai, dar din pacate nu a fost chiar asa. Oricum pot sa va asigur ca a iesit foarte bun.
INGREDIENTE:
o punga de amestec stir fry (mazare, orez, morcovi baby, ceapa, ciuperci, ardei rosu, ardei verde, porumb dulce)
jumatate de caserola de pulpe de pui dezosate si fara piele
o mana de spaghete de orez
doua cani de supa (se poate pune si apa, dar recomandarea mea calduroasa este sa incercati sa folositi totusi supa)
sare si piper dupa gust
ulei de masline
Pulpele de pui le-am taiat cubulete si le-am pus la calit in uleiul de masline la foc potrivit. Cand au inceput sa prinda putina culoare, am adaugat mixul de legume, am mai amestecat vreo 2-3 minute si am pus si supa si am lasat la foc mic, oala acoperita cu capac circa 20 de minute. Din cand in cand am mai bagat o lingura de lemn in oala si am mai amestecat. In tot acest timp, in alta oala am fiert spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce le-am fiert le-am scurs, clatit cu apa rece, si le-am uns cu foarte putin ulei de masline si le-am bagat la frigider. Cand pulpele de pui si legumele s-au facut, am scos spaghetele de la frigider si le-am pus peste pilaf. Am mai invartit de 2-3 ori si pofta buna.
P.S. Imi cer scuze faptul ca am pus doar o poza, nu tot procesul. In momentul prepararii am ramas fara baterii la aparat. Ultima poza a fost facuta cu un telefon fara blitz, la serviciu, in pauza de masa, deci si calitatea mai scazuta, ca sa nu zicem proasta.
0 Comentarii.