Pe langa Victoria, cea mai mare surpiza pe care mi-a facut-o Monika anul acesta au fost mucenicii. Am venit acasa de la serviciu si am fost intampinat de mirosul imbietor al mucenicilor. Nu mi-a venit sa cred. Cand i-a facut nu stiu... probabil intre doua - trei schimbari de scutece. Ce sa mai... vreo doua ore mi-am cules falca de pe jos.
La 4 litri de apa:
10 linguri de zahar (Monika a folosit zahar brun)
3 cescute de miez de nuca pisat
3 lingurite de scortisoara
3 pliculete de zahar vanilat sau un miez de baton de vanilie
4 sticlute de esenta de rom
coaja rasa de la o portocala si de la doua lamai
miere
Se pune apa la fiert, cand clocoteste se pune o lingurita de sare si se adauga mucenicii.
Zaharul se adauga cand incep mucenicii iar sa fiarba.
Dupa circa 10 minute, acestia ar trebui sa se lase la fund, semn ca au fiert si se stinge focul. Se adauga zaharul vanilat, miezul de nuca, scortisoara, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom.
Mierea se adauga dupa gust cand zeama se mai raceste.
0 Comentarii.