Supa de rosii este una dintre preferatele mele. De cateva saptamani ma tot chinui sa fac o supa de rosii si tot nu am gasit timpul si/sau dispozitia necesara, dar ete ca pana la urma am gasit si timpul si dispozitia care imi tot lipseau si m-am pus pe treaba si rezultatul a fost o supa de rosii care a iesit foarte buna.
1.5 - 2kg de rosii bine coapte
1 ceapa
1 telina mica
1 morcov mare sau 2 morcovi mici
2 ardei grasi
3 linguri de orez
1 lingura de ulei de masline
1 litru de apa
sare si piper
Legumele le-am tocat si le-am pus la fiert in apa (ceapa am pus-o intreaga, intepata cu o scobitoare dintr-o parte in cealalta pentru a nu se desface). Rosiile le-am decojit si le-am zdrobit bine de tot intr-o strecuratoare pentru a indeparta semintele. Cand legumele au fost aproape fierte am pus zeama de la rosii si orezul si am lasat pe foc suficient cat sa fiarba orezul. Am luat supa de pe foc si am lasat sa se raceasca putin, am adaugat uleiul. La final am pus sare si piper dupa gust.
Se poate servi atat calda cat si rece de la frigider. Mie imi place mai mult rece de la frigider :P
Pofta buna.
0 Comentarii.