E greu sa impaci si capra si varza. Foarte greu. Cum sa ma impart intre gatit (ca de murit de foame nici nu se poate pune problema) si Formula 1 (ca nici fara F1 nu se poate)? Solutia a fost sa ma trezesc cu noaptea'n cap, sa ma duc la piata sa cumpar toate cele trebuincioase, sa ma intorc acasa si sa ma apuc de bucatareala in asa fel incat mancarea sa fie tocmai buna de pus la cuptor inaintea startului. Ghinionul meu a fost in acest sfarsit de saptamana cursa a fost in India, si deci startul s-a dat mai devreme decat de obicei, adica la 11.30.
Zis si facut... M-am dus la piata si cu ce mai aveam prin casa am acoperit lista de ingrediente:
1kg de piept de curcan
3 cepe potrivite
4 morcovi
120g de masline feliate
200g castraveti murati in saramura
jumatate de pahar de vin alb sec
Castravetii i-am sapalat de saramura, i-am taiat si i-am stors de zeama. Ceapa am tocat-o marunt, iar morcovii felii. Impreuna cu maslinele am pus castravetii, ceapa si morcovii intr-un vas unde am amestecat bine.
Pieptul de curcan am incercat sa-l tai in felii cat mai subtiri; l-am batut cu o sticla (a fost misiune imposibila sa gasesc ciocanul de bucatarie); am asezonat cu sare si piper si am adaugat umplutura pe trei sferturi din suprafata carnii pe lungime.
Am rulat carnea si am legat-o cu sfoara.
Am uns o tava cu cateva linguri de ulei de masline si ulei de susan, am pus bucatile rulada in tava, am asezonat cu sare, piper si ierburi a la provence (si daca as fi avut boia dulce in casa as pus "fara mila"). Am turnat in tava cateva pahare cu apa, vinul si restul de umplutura ramas. In tot acest timp am dat drumu la foc in cuptor sa se preincalzeasca.
Am bagat tava in cuptor la foc tare si am fugit la Formula 1. Dupa ce s-au mai linistit lucrurile putin pe traseu, adica dupa vreo 15 minute am scos tava din cuptor si am umezit rulourile cu sos din tava pentru a nu se usca carnea. Am facut focul mic, am bagat inapoi tava in cuptor si m-am dus inapoi la Formula 1. Dupa alte aproximativ 20 minute am scos tava si am verificat cu o furculita daca e friptura facuta. In cazul meu nu era inca perfect facuta asa ca am mai umezit iar rulourile si am bagat tava inapoi in cuptor. In maxim 15 minute rulada era gata.
Rulada se poate servi cu piure de cartofi (eu cel putin asa am facut), cu salata verde sau diverse sosuri.
Pofta buna!
0 Comentarii.