Hai sa va spun de ce am decis sa fac aceasta reteta. Am o intrebare si cred ca este una foarte pertinenta. De ce sa gatesc si pentru Victoria si pentru noi cand pot sa gatesc ceva ce e bun si pentru noi si pentru ea? Puiul cu chimen si legume este o mancare foarte buna, foarte hranitoare si sanatoasa atat pentru adulti cat si pentru bebelusi (oare la 11 luni Victoria mai este bebelus?). Cand am inceput diversificarea mancarii, noi nu am abordat metoda clasica de a-i da cu lingurita legume, fructe, carne, etc. fierte si pasate. Noi am fiert alimentele (de exemplu morcovi, pastarnac sau carnita de pui), le-am taiat suficient de mari cat sa poata Victoria sa le apuce cu manutele si sa le duca la gura sa le mestece si le molfaie. E mai greu putin la inceput pentru ca nu face asocierea intre alimente, procesul mancarii si foame, si se joaca cu ele, le arunca si le pune in cap si cate si mai cate. Dar dupa o perioada (nu foarte lunga) incepe sa se prinda care e rostul pusului la masa si mancatul. Acum mananca aproape singura si nu stam s-o alergam cu lingurita prin casa, cum fac altii. Sunt o gramada de articole pe internet legate de acest subiect si tehnica. O simpla cautare dupa Baby-led Weaning o sa deschida portile unei noi lumi despre care probabil ca nici nu stiati ca exista. Probabil pe unii dintre cititorii acestor randuri i-am plictisit - desi sper ca cei mai multi sa le gaseasca interesante si sa incerce sa se documenteze mai mult. Dar cred ca totusi e timpul sa trec si la reteta, si vorba maica-mii "si asa deci si prin urmare":
o caserola de pulpe de pui superioare dezosate si fara piele
5 cepe potrivite
2 morcovi
6 rosii
2 linguri de boia dulce
o lingurita de chimen
o lingura de ulei de masline
Intr-o oala am pus 3 cani cu apa si am pus-o pe aragaz la foc mic. In acest timp am curatat morcovii, i-am taiat rondele si i-am pus in oala. Am curatat ceapa si am taiat-o mai "muncitoreste" (nu am tocat-o marunt ca pentru rate) si am pus-o in oala impreuna cu morcovii.
Am decojit rosiile si le-am taiat in mana cat am putut de marunt.
Am taiat pulpitele de pui cubulete si impreuna cu chimenul le-am pus in oala peste ceapa si peste morcovi. Am facut focul putin mai mare si acoperit oala cu un capac. In acest moment morcovii ar trebui sa fie fierti si ceapa inmuiata.
Cand carnea a inceput sa se faca (dar nu complet) am adaugat rosiile, boia dulce si uleiul de masline si am amestecat bine.
Dupa inca vreo 10 minute pe foc, fara capac, mancarica a fost gata. Noi am mancat cu garnitura de orez, iar Victoria a mancat cu paine fara sare prajita.
Pofta mare!
P.S. Era sa uit! Am gatit fara niciun pic de sare si piper (copilul pana la un an nu are voie asa ceva)! Noi, parintii, am pus sare si piper dupa gust in farfurie... ma rog, castron :)
Dupa o vesnicie am mai intrat si eu pe site-ul tau. Si sa nu imi mai spui ca nu las comentariu, ete ca ti l-am pus.
Dar a iesit bun?