INGREDIENTE:
1 ardei gras sau capia
1 ceapa potrivita
1 andiva
2 linguri de sos picant dulce si acru (se gaseste la Selgros)
2 linguri de sos de soia light (mai putin sarat)
2 lingurite de amidon
30g chives
ulei de masline
150g taitei vietnamezi semipreparati (din faina de grau)
Ceapa taiata pestisori se caleste in putin ulei in vasul wok pana devine aurie. Se adauga fasiile de ardei capia si rondelele de andiva, amestecandu-se continuu cca 2 minute, apoi se presara jumatate din firele de chives, taiate potrivit. Intr-un pahar cu apa rece se dizolva amidonul si se adauga sosul de soia, apoi intreaga compozitie se toarna peste legume. Se amesteca continuu la foc iute pana se ingroasa sosul, apoi se adauga taiteii, fierti in prealabil si raciti sub jet de apa rece, sosul picant dulce si acru si restul de chives. Se mai lasa compozitia la foc mediu inca 3 minute sa se patrunda taiteii.
Se serveste imediat. Pofta buna.
Excelent! Pe asta am de gand sa o fac chiar astazi! Revin cu impresiile! Multumesc pentru idee si felul accesibil in care ati prezentat reteta!