INGREDIENTE:
15 ciuperci shiitake, uscate
o mana de ciuperci urechi de lemn, uscate
350 g codite de creveti cruzi decorticati (decongelati)
200 g paste de cartofi cunoscute si sub denumirea "taitei de celofan" (se pot folosi si paste de orez)
cateva fire de ceapa verde
o jumatate de gogosar sau ardei capia iute taiat feliute
3 linguri ulei de susan (daca nu aveti ulei de susan, folositi ulei de porumb sau de floarea soarelui)
5 linguri sos soia light
2 linguri otet de mere
1 lingura zahar brun
o lingurita pasta de ghimbir murat
piper proaspat macinat, sare
Ciupercile shiitake se spala bine 1-2 minute in apa calda apoi se inmoaie in apa clocotita cca 30-40 minute. Se repeta procesul pentru ciupercile urechi de lemn. Dupa ce s-au inmuiat, se storc bine de lichid si se taie in bucati.
Taiteii se pun la fiert cca 10 minute in apa clocotita cu sare (isi dubleaza volumul si devin sticloase, translucide, de unde si de numirea de "taitei de celofan") apoi se tin sub jet de apa rece si se pun deoparte.
Intr-un castronas se amesteca sosul soia, otetul, ghimbirul si zaharul pana ce acesta din urma se topeste.
Intr-un vas wok, la foc iute, se trag crevetii in uleiul de susan si praful de piper. Se adauga ciupercile taiate si pastele fierte si se amesteca de cateva ori pentru a se patrunde aromele. La final, se pune ceapa taiata bucatele de cca 2 cm. Se serveste asezonat cu feliute de gogosar sau ardei capia iute.
0 Comentarii.