INGREDIENTE:
4 mere
4 piersici
4 pere
1 ciorchine de struguri albi
1 ciorchine de struguri negri
o mana de boabe mustar
marar uscat (bete de marar)
Pentru solutie:
4l apa
750ml otet sau poate chiar mai putin daca e foarte acru
7 linguri de sare grunjoasa
1 plic de conservant
500g zahar
o mana de boabe de piper negru
Se aseaza fructele intr-un borcan de 10kg, alternand piersicile, merele, perele si strugurii sa arate cat mai frumos. Peste fructe se "arunca" boabele de mustar, si deasupra se aseaza betele de marar, care vor tine fructele in borcan cand turnam solutia.
Solutia: La foc, in oala cu apa se adauga sarea, piperul si otetul si se amesteca bine pana se dizolva sarea. Cand apa fierbe se adauga conservantul si zaharul si se amesteca pana se dizolva zaharul.
Solutia, luata de pe foc, se toarna peste fructe si apoi se leaga borcanul bine cu celofan (udat inainte) si sfoara.
ATENTIE: borcanul se aseaza pe niste lame de cutit pentru a nu crapa cand turnam solutia.
vai ce bine arata, sunt pasionata de retete, puteti trimite pe adresa mea de email ca nu ma supar...:))))
Buna Simona,
Ma bucur si multumesc pentru comentariul tau.
Pentru a te abona si a primi pe mail retetele care le scriu trebuie sa completezi adresa ta de mail in casuta: Afla cand scriu.
Dupa ce vei introduce codul captcha in fereastra nou deschisa, sistemul iti va trimite un email care va contine o adresa de verificare. Pentru a completa procesul de abonare trebuie sa dai click pe adresa respectiva.
Daca nu ai primit nimic in Inbox-ul adresei de e-mail, verifica si folderul Spam.
De ce sistemul acesta? Sa ma apar si eu, dar si pe dumneavoastra de mailurile nedorite, mult mai cunoscute ca Spam-uri.
O zi cat mai frumoasa
se vatura? cat rezista dupa ce se desface borcanul?
Nu as putea sa va spun. La noi in doua saptamani s-au terminat, deci foarte repede. Dar banuiesc ca rezista ca orice fel de alte muraturi.