Dedic aceasta reteta Renatei Petre, persoana cu numarul 100 care a dat Like la pagina noastra pe facebook.
Intr-o seara aveam o pofta groaznica de ardei umpluti. Aveam toate ingredientele... si deci, de ce nu...
Am folosit:
o caserola de carne tocata de curcan (au fost aproximativ 700g)
2 cepe tocate marunt
1 morcov dat pe razatoare
sare
piper
un caus de palma de cimbru
o felie de paine alba imbibata cu apa - painea se adauga pentru a face carnea mai pufoasa
un ou batut ca pentru omleta
3 linguri de orez cu bobul lung
14 ardei grasi micutei (de toamna)
1 lingura de ulei de floarea soarelului
2 linguri de pasta de tomate
Cum am procedat?
Am amestecat carnea cu ceapa, morcovul, condimentele, painea, oul si orezul.
Am spalat ardeii, le-am scos cotoarele si i-am curatat de seminte dupa care i-am umplut cu compozitia facuta putin mai devreme. Multa lume zice ca atunci cand umplem ardeii sa mai lasam un pic de loc, deoarece orezul isi va mari volumul. Eu nu am ascultat acest sfat si nu am avut niciodata probleme. Dupa ce am umplut ardeii i-am asezat intr-o oala. Am turnat apa in oala cat sa acopere ardeii (tot acum am pus si uleiul). Compozitia care a ramas am facut-o perisoare pe care le-am pus printre ardei. Am pus oala pe foc, am acoperit-o cu un capac si am lasat sa fiarba.
Cand orezul este fiert am adaugat pasta de rosii si am mai tinut la foc mic inca vreo 10 minute.
La final am scos doi ardei si trei perisoare si m-am pus pe mancat. Imi pare rau ca nu am avut putina smantana sa pun peste ei deoarece ar fi fost si mai deliciosi.
Pofta buna.
0 Comentarii.