200g faina
200g zahar
50g cacao (mai mult sau mai putin, depinde cat de amarui vrei sa fie)
100g ciocolata taiata bucati (iarasi o cantitate perfect variabila)
3/4 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
4 oua batute
150g de alune
Cuptorul se incinge la 180 de grade. Faina, zaharul, cacaua, praful de copt, sarea si ciocolata se amesteca intr-un castron. Se adauga ouale batute si vanilia. Se amesteca bine. Se adauga alunele. Apoi aluatul se aseaza pe o planseta prafuita cu faina si se imparte in 2-4 bucati, late cam de 2-3 centimetri si usor turtite, care apoi se aseaza intr-o tava, pe o folie de pergament.
Se coc 25 de minute, dupa care se pun la racit. Se taie apoi in felii groase cam de un deget...si se pun din nou la copt, inca 15 minute.
Reteta este inspirata de la Mazilique.
Multumesc Andreea
Garantez ca sunt divini!