Biscuiti, E-uri si calorii

Print Friendly, PDF & Email

Salamul de biscuiti Magdi (Produs de post) are o serie de ingrediente din cauza carora are o multime de contraindicatii.
de Cristina Andreea Calin
13/11/2008 (Actualizat 7:00)

Glucidele reprezinta o pondere foarte mare din produs, majoritatea avand absorbtie rapida. De asemenea, salamul de biscuiti are in compozitie si o cantitate mare de grasimi vegetale. Din cauza acestui dezechilibru nutritional, produsul analizat are o valoare energetica foarte mare, avertizeaza prof. dr Gheorghe Mencinicopschi.

ADITIVII ALIMENTARI
Amestecul de zaharuri si grasimi este “condimentat” cu aditivi alimentari, unii dintre ei periculosi. In aceasta situatie se afla metabisulfitul de sodiu E223, care impiedica fixarea vitaminei B1. Mai mult, poate duce la aparitia astmului de sulfit. Doza zilnica admisa pentru toate sursele de sulfiti din alimentatie este de 0,7 mg/kg corp. Un alt aditiv cu efecte adverse asupra sanatatii este conservantul E211, benzoat de sodiu. Acesta duce la modificari de ADN, iar in urma unui consum prelungit se poate ajunge la cancer. Producatorul acestui salam de biscuiti nu specifica despre ce fel de coloranti este vorba. Acest aspect este deosebit de important, pentru ca cei azoici combinati cu E211 pot induce sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. De asemenea, nu este specificata nici compozitia esentei de rom, care este o alta substanta chimica obtinuta cel mai probabil cu ajutorul unor coloranti. Produsul analizat are in compozitie si alcool etilic rafinat, care, in contextul amestecului de grasimi si zaharuri rafinate, este foarte greu de metabolizat de ficat, devenind toxic. In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta, specialistul ne spune ca produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu maladii renale, cardio si cerebrovasculare, hepatice, dermatologice, celor cu afectiuni ale tractusului digestiv, astmaticilor, alergicilor, celor cu ADHD. Salamul de biscuiti Magdi este interzis celor cu celiachie. Diabeticii vor cere sfatul medicului curant.

Ingrediente

Biscuiti 40%: “faina de grau, zahar, grasime vegetala, agenti de afanare: bicarbonat de amoniu – E503 si bicarbonat de sodiu – E500, sare, antioxidant: acid citric – E330, metabisulfit de sodiu – E223, arome alimentare”, rahat: “zahar, amidon, acid citric – E330, arome alimentare, coloranti”, zahar, grasime vegetala nehidrogenata, cacao, nuca de cocos, alcool etilic rafinat, esenta de rom, conservant benzoat de sodiu – E211, acid sorbic – E200. Informatiile nutritionale pentru 100 de grame de produs – valoare energetica: 406 kcal/100 grame, proteine 4,76 grame, lipide 11,59 grame, glucide 61,18 grame.

Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/ce-bem-ce-mancam-biscuiti-e-uri-si-calorii-138614.html

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.