Biscuiti linzer

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:
- 250g faina
- 1 lingurita scortisoara
- sare cat puteti lua cu varful degetelor
- 250 gr unt la temperatura camerei
- 150 gr zahar tos
- esenta vanilie, coaja lamaie, coaja portocala
- 3 oua
- gem pentru lipit bucatile intre ele
- zahar pudra pentru presarat deasupra

Mod de preparare:

Se amesteca faina, sarea si scortisoara intr-un vas. Separat, se bate untul pana devine spuma. Se adauga ouale, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala apoi si amestecul de faina, preparat mai devreme (va trebui sa renuntati la mixer fiindca aluatul va deveni coca si va fi prea tare pentru a fi mixat. Continuati framantarea cu mana pana la omogenizarea completa a ingredientelor). Coca astfel obtinuta se imparte in 2 bucati, se invelesc bucatile in folie alimentara si se dau la rece cel putin o ora.

Dupa ce coca s-a intarit (deci cel putin o ora in frigider), scoatem una dintre cele 2 bucati si o intindem (grosime 1 cm) pe o plansa presarata cu faina. Se taie apoi cu formele dorite (pe o parte trebuie sa fie forma plina iar pe cealalta decupata in mijloc), se aseaza in tava (in care am pus hartie de copt) si se coc la 180C/gaz 5 aprox 15 minute, pana sunt rumeniti usor. Se lasa la racit. Dupa ce au fost complet raciti, biscuitii se asambleaza ungand partea plina cu gem si lipind de ea partea decupata, pudrata in prealabil cu zahar pudra.

Multumesc Andreea

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.