- 200 gr ciocolata lapte
- 100 gr stafide inmuiate in rom
- 50 gr coaja portocala confiata
- 50 gr alune coapte si maruntite
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 250 gr biscuiti maruntiti (eu am facut bucatele mici, nu i-am sfaramat)
- esenta rom
- cocos colorat sau cacao sau nuci/alune macinate etc pentru decor
Mod preparare:
Se taie ciocolata in bucati mici si se topeste la bain marie (daca nu vreti sa va complicati cu asta o puteti topi in cuptorul cu microunde dar la temperatura mica si progresiv, cate 5 sec, pana se topeste toata) si se amesteca cu restul ingredientelor. Compozitia se lasa la frigider/congelator (in functie de cata rabdare aveti) pana se intareste. Dupa ce amestecul s-a intarit, se formeaza bilute (sau se poate intinde intr-o foaie cu grosimea de 1-2 cm si apoi se poate taia cu forme de patiserie) si se tavaleste prin cocos colorat (in cazul de fata) sau prin nuci/alune macinate, cacao, etc.
Multumesc Andreea
0 Comentarii.