Desi am mai gatit o astfel de budinca si in trecut, sub lumina stelei "nu's frumoasa, da's gustoasa", a aparut duminica o versiune noua de Budinca de conopida si broccoli.
De ce? Pentru ca mi s-a mai "inmuiat" putin regimul groaznic care am fost nevoit sa-l tin si pentru ca este o reteta cu un grad de dificultate foarte mic.
Cu ce?
1 conopida
2 broccoli
1 pahar mare de smantana grasa (24% grasime), adica cca 370g
200g branza de vaci
o cescuta de lapte
cateva lingurie de pesmet
ulei de masline
Cum?
Primul lucru l-am facut a fost sa pun cuptorul la incalzit la 200g. Am pus la fiert conopida si broccoli la aburi. In acest timp am preparat o compozitie din smantana, branza de vaci si lapte. Consistenta aceste compozitii trebuie sa fie mai mult lichida decat cremoasa - cam de consistenta compozitiei de clatite. Am uns un vas de ceramica cu putin ulei de masline si am pus un strat de conopida, un strat de broccoli...
un strat de compozitie...
un strat de pesmet...
si tot asa...
Am bagat oala la cuptor pentru 30 de minute, am scos-o...
si am pus-o pe balcon la racit inca vreo 10, apoi m-am pus pe mancat.
Pofta buna.
Data viitoare pune si un ou si muulta verdeata impreuna cu smantana + niste branza sarata(cand vei avea voie). Iese o nebunie garantat. Oricum cred a a fost super buna si fara toate astea.
Pai cam ceva de genul asta am facut in prima varianta a budincii, cu exceptia faptului ca in loc de branza am pus cascaval. Dupa ce o sa mai ma linistesc nitel cu regimul, o sa fac una asa cum trebuie :D
Mmmmm.... arata excelent. Ma bate-un gand sa fac si eu saptamana asta :). Bravo Ionut! Tine-o tot asa!
scuze, probabil ca mi-a scapat prima varianta, eu am vazut-o doar pe asta.
fu buuun.