Carnat prajit cu cascaval si salata de ciuperci de padure

Print Friendly, PDF & Email

INGREDIENTE:
1 carnat (sibian) din carne de porc si carne de vita
2 felii de cascaval
salata de ciuperci

Carnatul se taie in doua bucati, se cresteaza pe ambele parti si se pune la prajit in tigaie. Dupa ce se intoarce se pun feliile de cascaval peste carnat si se lasa la prajit.

Carnatul prajit se poate servi alaturi de diverse garnituri, cum ar fi piure de cartofi, salata de sfecla rosie, varza calita. Eu am ales salata de ciuperci de padure (galbiori, manatarci si ghebe) murate. Mai jos aveti reteta pentru salata de ciuperci (salata nu am facut-o eu - cand o sa pregatesc o astfel de salata o sa fac o reteta dedicata, cu poze si explicatii detaliate referitoare la proportii si cantitati).

Pofta buna.


Salata de ciuperci (galbiori, manatarci, ghebe)

Se fierb ciupercile in apa cu sare. Se scurg si maruntesc.
Intr-o oala se face o solutie din otet de mere, miere, apa, plus urmatoarele mirodenii: boabe de piper, boabe de ienibahar, cuisoare, frunze de dafin si se pune la fiert. Dupa ce s-a racit se pune peste ciuperci. Se curata cativa catei de usturoi, se zdrobesc in pisator sau se taie marunt si se amesteca cu ciupercile si solutia.

P.S. Autorul acestei salate mi-a spus ca se pot folosi si alte feluri de ciuperci (de exemplu pleurotus), dar totusi ciupercile de padure dau cel mai bun gust.

Inca o data pofta buna.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.