Stiti vorba care zice "Reclama e sufletul comertului" adica si un produs de foarte buna calitate are toate sansele sa nu se vanda daca nu-i impachetat frumos si elegant? Ei bine, imi pare rau, dar nu am un "ambalaj frumos si elegant" pentru aceasta reteta. Ultima poza care am apucat sa o fac oala este buna de orice, doar de prezentare nu. Am ramas fara baterii la aparatul foto tocmai cand sa fac poza finala cu mancarea in farfurie, iar pentru asta imi cer scuze.
Denumirea clasica este "Mancare de praz cu masline". Si totusi daca schimbi reteta clasica, noua reteta cum se va numi? Mereu m-am lovit de aceasta dilema. Asa si acum... am mai pus un condiment, nu am pus ulei etc. - sper ca am ales totusi numele corect.
4 - 5 cepe potrivite taiate nu tocmai marunt
2 morcovi taiati rondele
o lingurita sanatoasa de maghiran
5 ciocanele de pui
5 fire de praz micute taiate in bucati cam de 2cm lungime
~250g de masline
4 rosii decojite si taiate cubulete
2 linguri de boia dulce
Am spalat maslinele si le-am intepat cu o furculita si le-am pus la fiert intr-un ibric sa iasa saratura din ele.
Cat timp maslinele erau la fiert am pus ceapa si morcovii intr-o oala in care erau cam 3 cani de apa la incalzit.
Dupa ce s-au inmuiat morcovii, am pus ciocanele de pui si maghiranul.
Cand ciocanele s-au fiert, am pus maslinele...
rosiile...
si boia dulce...
Am mai lasat la foc inca maxim 10 minute sa se inmoaie prazul, timp in care am amestecat continuu.
Si gata... asta a fost! Pofta buna!
0 Comentarii.