In drumul meu de acum cateva zile prin Real dupa de'ale gurii am vazut printre altele si loboda. Primul gand?! Ciorba de loboda rosie. Ciorba de loboda si suratele ei sunt o minune in zilele de vara cand te sufoci din cauza caldurii. Nu ca ar fi fost din cale afara de cald, dar pofta si faptul ca nu mai mancasem o ciorbita de loboda de anul trecut si m-au facut sa ma consider ca este momentul ideal pentru a prepar una.
3 cepe mici
1 morcov
4 fire de ceapa verde
1 pastarnac
6 legaturi de loboda rosie
1 legatura de leustean
4 linguri de orez
1 pahar de smantana sau iaurt
zeama de la o lamaie
1 lingura de vegeta de casa
sare dupa gust
2 linguri de ulei de floarea soarelui
Morcovul spalat si dat pe razatoarea mare, orezul si celelalte legume tocate cubulete au ajuns la fiert in oala.
Cand au fiert legumele, am adaugat loboda taiata, care a fost in prealabil spalata foarte foarte bine.
Dupa ce a mai dat in clocot inca o data am adaugat leusteanul tocat cat se poate de marunt, zeama de la lamaie, smantana si vegeta de casa. Nu uitati sa puneti sare - daca nu are sare suficienta ciorba nu va avea un gust bun.
Dupa alte 5 minute, am luat oala de pe foc si am dus-o pe balcon la racit.
Recomand sa o mancati rece de la frigider.
Pofta buna!
yeeeeeyy!!!!! ciorba rece de loboda cu iaurt, preferata mea!!!
Inca ceva. Nu am mai scris in povestioara, dar se pare ca ar fi trebuit. Am vazut loboda la Real, am vrut s-o cumpar dar au fost niste probleme la casa si am renuntat. Prin urmare am pus mana pe telefon si l-am sunat pe tata sa-mi cumpere cateva legaturi de loboda din piata.