Ingrediente cupcakes:
250 gr faina
150 gr zahar
80 gr unt
150 gr branza de vaci dulce
90 gr lapte
esenta vanilie
1 plic praf de copt
4 oua
visine
Amestecam intr-un vas toate ingredientele lichide: ouale, laptele, esenta de vanilie si untul topit caldut
Intr-un vas separat amestecam ingredientele solide: faina amestecata cu parful de copt si zaharul.
Turnam treptat ingredientele solide peste cele lichide si amestecam bine, incorporam in aluatul obtinut, branza de vaci bine scursa, si visinele, pe care eu le-am pus in aluat fara sa le dezghet, umplem pe jumatate formele de muffins tapetate cu unt si faina sau cu hartiute pentru muffins si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.
Ingrediente mousse ciocolata:
80 ml frisca lichida
1/2 plic gelatina inmuiata in 30 ml apa
200 ml frisca batuta
200 gr ciocolata lapte
Frisca lichida se incalzeste impreuna cu ciocolata pana aceasta se topeste. Se ia de pe foc si se adauga gelatina. Se amesteca bine pana gelatina se topeste. Cand compozitia e calduta spre rece chiar (aveti grija sa nu se intareasca) se amesteca in frisca batuta. Daca aceasta compozitie e prea lichida se lasa la frigider pana se mai intareste. Se orneaza cupcakes-urile reci si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Multumesc Andreea
0 Comentarii.