Delikat, pentru preparate din peste, are drept ingredient principal sarea, motiv pentru care trebuie evitat de persoanele care sufera de afectiuni renale si cardiovasculare.
de Mihaela Ionescu
18/05/2009
Potentiatorul de aroma, monosodiu glutamat, are efecte adverse mai ales in cazul persoanelor cu maladii neurodegenerative, avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. De asemenea, trebuie evitat de femeile insarcinate si care alapteaza, copiilor, astmaticii, celor cu aritmii cardiace, celor cu maladii dermatologice. Producatorul nu explica ce tip de sulfiti a folosit incalcand legislatia in vigoare cu privire la etichetarea alimentelor.
ETICHETA
Sare (max.31%), legume deshidratate (ceapa, usturoi, rosii, telina), condimente 16,5% (ardei rosu, piper negru, chimen, marar, coriandru), pesmet (faina de grau, extract de drojdie), faina de grau, potentiator de aroma (monosodiu glutamat E621), ulei vegetal, extract de lamaie, zahar, aroma (sulfiti-nr. nu se specifica exact ce fel de sulfit ), antiaglomerant (dioxid de siliciu E551).
Sursa: http://www.jurnalul.ro/stire-bun-de-consum/delikat-cu-e-necunoscut-507990.html
0 Comentarii.