Pentru 15 eclere mari avem nevoie de:
6 oua
200 gr faina
250 gr apa
80 gr ulei
sare, zahar (cate un varf de cutit)
Se pun la foc iute apa, uleiul, zaharul si sarea. Cand dau in clocot se adauga faina, toata odata, amestecandu-se bine pana compozitia se desprinde de pe peretii vasului (aprox 5 minute).
Cand compozitia este rece se adauga ouale amestecand cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Aluatul se aseaza intr-o punga de cofetarie(daca nu aveti, o punga de plastic careia ii veti face o gaura mai mare este perfecta, eu asa am facut) si se formeaza bastonase in tava acoperita in prealabil cu hartie de copt. Eu am format bastonase de aprox 8cm lungime si 2 cm latime.
Tava se baga la cuptor, la foc iute. ATENTIE: eclerele se tin la cuptor 15 minute la foc iute, pentru a se forma golul de aer inauntrul lor apoi 10 minute la foc mic pentru a se coace in interior iar la sfarsit 10 minute la foc mic cu usa cuptorului intredeschisa pentru a se usca. Cand s-au racit se taie in jumatate.
Pentru crema de ciocolata eu am folosit:
1 litru lapte
5 linguri zahar
2 1/2 plicuri budinca ciocolata Dr Oetker
1 sticluta esenta de rom (se foloseste dupa gust, desigur)
70 gr unt
Pentru glazura:
2 linguri zahar
2 linguri cacao
1 lingura apa
Crema: Am pus la fiert laptele, cand acesta a dat in clocot am adaugat zaharul si esenta de rom amestecand pana la dizolvarea zaharului. Am adaugat praful de budinca amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Cand crema s-a intarit am stins focul si am adaugat untul, amestecand pana la inglobarea completa a acestuia. Am lasat crema la racit, timp in care am facut glazura: Am pus intr-un ibric ingredientele si le-am fiert pana la topirea completa a zaharului(cateva minute). Glazura in mod ideal se aplica cu o pensula(pe care eu nu am gasit-o acum) pe eclere.
Am umplut cojile de eclere cu crema, am pus glazura deasupra(cu o lingura, de asta arata mai putin frumos dar va asigur ca sunt foarte gustoase).
Multumesc Andreea
Mi se pare o reteta foarte gustoasa si am sa incerc si eu. Iti multumesc foarte mult !