Va amintiti cand v-am povestit cum am facut pulpele de pui cu legume? Ceva de genul asta s-a intamplat si acum. Putin diferit, dar finalul a fost acelasi...
- Vezi ca mi-a venit o idee de mancare care vreau neaparat s-o fac. Pe langa asta, am mai citit pe net o reteta care mi se pare geniala. Ma ajuti?!
- Nu prea am chef...
- Pai si ce?! Ma lasi singura...
(Santaj emotional)
- Bine... Hai ca ma bag sa te ajut... cu ce sa te ajut?!
(Aici am facut marea greseala)
- Trebuie curatate si tocate legumele, trebuie calite... trebuie fiarta carnea...
(Doamne in ce m-am bagat?! Tocmai acum, cu lipsa asta de chef...)
In final au iesit doua mancaruri. Reteta de fata plus o tocanita picanta cu pulpe de pui (despre cea din urma voi povesti in zilele urmatoare). Care dintre acestea a fost reteta originala si care a fost de pe net, nu stiu. Sincer?! Nici nu vreau sa aflu.
Si asa deci si prin urmare...
Ingrediente:
150g de fidea de fasole (sau 3 "buchete")
10-12 ciuperci "urechi de lemn" (rehidratate 40 minute in apa fierbinte)
partea verde de la un fir de praz
2 morcovi potriviti
o lingura de sos de soia
patru linguri de ulei de palmier
Am pus fideaua de fasole in apa calda pret de 10 minute, am spalat si curatat morcovii si prazul. In acest moment parca am fost lovit in cap de "Mi-a inceput serialul...". Doamne... o chestie coreeana in care la final, el va ramane cu ea (se termina joi... si deci vom vedea daca am avut dreptate sau nu).
Acum ce era sa fac?! Sa las acolo totul balta? Nu puteam...
Am scos fideaua de fasole, am clatit-o si scurs-o bine in apa rece si am pus-o deoparte dupa ce i-am adaugat cam o lingura de ulei. Am tocat morcovii si prazul fasiute subtirele (gen bat de chibrit), nu mai lungi de 3 cm. Urechile de lemn au urmat si ele acelasi drum, sfarsind fasiute.
Intr-o tigaie am pus restul de ulei la incins si sotat feliutele de morcovi 2-3 minute, timp in care am mestecat continuu.
Am pus si prazul si am amestecat in permanenta pana s-a inmuiat putintel... adica cam 2 minute.
Am scos legumele din tagaie fara sa arunc uleiul. Inainte sa pun fideaua in tigaie la calit, am trecut cutitul prin ea de cateva ori, sa-mi fie mai usor la amestecat si manevrat. Astfel taiata, fideaua a ajuns in tigaie pana a prins o culoare aurie - nu uitati sa amestecati continuu (eu nu cred ca am invartit la ele mai mult de 4-5 minute).
Am adaugat sosul de soia si feliutele de urechi de lemn si am mestecat cat am putut de bine...
Dupa doua minute, am pus si legumele, am amestecat iar...
Si gata... Am mai gatit inca o reteta impreuna... Fidea de fasole cu urechi de lemn.
Pofta buna.
0 Comentarii.