Mult a fost, putin mai este. Din anul 2010. Mi-am dorit ca in ultima zi a anului sa ma linistesc, sa savurez intr-un ritm molcom momentele petrecute acasa. Iar un astfel de moment e cel mai potrivit pentru a experimenta placerile vietii, de exemplu pentru a da viata unui retete citite in fuga intr-o revista dedicata femeilor. Gatitul ma relaxeaza, de fapt adevarul e ca ne relaxeaza pe amandoi. Ai multe de invatat din melanjul ideilor, aromelor si miscarilor pe care le faci in bucatarie atunci cand esti in focul creator al unui nou meniu. Ca in orice drum, pornesti mai intai de la o idee, iti fauresti sperante, iar combinatii noi de miresme te imbie sa ai curaj sa dai frau liber simturilor. Si o faci, iti asumi riscul atat de dulce si nebun de nu respecta canoanele retetei, de a inova. Iti asumi, poate nu tot timpul calm, responsabilitatea de a fi tu insuti creatorul si te simti extraordinar asteptand sa ti se materializeze visul, atat de aromat si rumenit in cuptor. E frumos sa visezi, e si mai frumos sa degusti ceva mai mult decat ceea ce visezi.
Sa aveti vise nebune si frumoase si sa le impliniti cu drag si dragoste va dorim pentru Noul An ce vine. La Multi Ani si retete inspirate!
Monika si Ionut
Si acum iata friptura de final de an, piept de curcan umplut cu masline, care noua ne-a placut tare mult.
Sa nu va ganditi ca e greu de facut, complicat sau dureaza prea mult timp, ba dimpotriva si pe deasupra e si foarte gustoasa.
INGREDIENTE:
1 piept de curcan dezosat (aproximativ 2kg)
250g masline umplute cu gogosari feliate
5-6 catei de usturoi taiati feliute
1 legatura de ceapa verde tocata marunt
2 oua
1 lingurita de rozmarin
cateva lingurite de boia dulce
un pahar de vin alb
sare si piper
Intr-un castron am pus maslinele, usturoiul, ceapa, rozmarinul, ouale, sare si piperul si am amestecat bine.
Am spalat pieptul de curcan, l-am uscat cu prosoape absorbante si l-am crestat de patru ori si l-am condimentat cu sare (aveti grija sa nu taiati pana jos).
Am asezat umplutura in crestaturi si am legat bine cu sfoara.
L-am pus intr-o tava in care am turnat cateva linguri de ulei de masline. Am mai pus si putina boia dulce peste sa-i dea culoare.
... si l-am pus bagat la cuptor. Dupa aproximativ 20 de minute, l-am scos, am adaugat vinul si piperul si l-am uns cu putin ulei de masline.
L-am bagat inapoi pentru inca vreo 20-30 de minute dupa care am oprit focul, lasand tava in cuptor pentru inca 10 minute. Eu am preferat ca langa friptura sa mananc cartofi natur cu salvie.
Monika a preferat ca langa cartofi sa puna si putin piure de castane.
0 Comentarii.