INGREDIENTE:
pulpa din spate (am mai avut si jumatate din coaste si le-am folosit si pe acestea)
rozmarin proaspat
piper cu lamaie
boia dulce
ierburi a la provence
cca 10 catei de usturoi pentru impanat carnea
3 fire de usturoi verde (in special frunze)
un pahar de vin alb
doua pahare de bere (in loc de apa se pune bere)
sare
ulei
Se impaneaza carnea de miel cu usturoi, iar condimentele (sarea, piperul cu lamaie, ierburile a la provence, boia dulce si rozmarinul tocat marunt) se presara peste carne, aseazata in tava pe un strat de usturoi verde taiat marunt. Restul de usturoi verde se pune peste carnea de miel. Se stropeste carnea cu ulei si se adauga in tava vinul si berea. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se baga in cuptorul incins unde se tine vreo 40-50 de minute la foc potrivit, apoi se scoate folia pentru a rumeni carnea pe ambele parti. Se intoarce carnea si se baga inapoi la cuptor 10-15 minute la foc mai mare, se intoarce iar si se mai tine inca 10-15 minute sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
Se serveste cu piure de cartofi. Pofta buna.
0 Comentarii.