Retetele difera de la o zona la alta, de la o gospodarie la alta. Fiecare parte a tarii are un specific culinar anume. Dar cat am stat la Marghita nu am mancat doar bucate specifice zonei, am mancat si mancaruri traditionale romanesti.
Exista oameni care nu mananca organe, sau le prefera selectiv. De exemplu, taica-miu nu mananca inima, in schimb mananca ficat, rinichi etc. Povestea cu taica-miu este lunga si nu are rost s-o insir aici. Prin urmare... daca nu mancati voi o sa-mi ramana mai mult mie.
Sa incepem...
S-au folosit 5 inimi de porc, 3 cepe, 1 ardei gras, cartofi (probabil un kilogram, in functie de cantitatea dorita), cateva linguri de ulei, piper din belsug, sare dupa gust.
Partea superioara, fiind mai tare si mai grasa a fost indepartata, taiata cubulete si data pisicii. Restul de inimi a fost taiat in fasii si spalat foarte bine de sange (sangele nespalat se incheaga si da un miros neplacut mancarii), apoi s-a pus la fiert la oala minune. Intr-o tigaie in uleiul incins punem la calit doua cepe si ardeiul, toate taiate marunt. Dupa ce s-au topit punem bucatelele de inima scurse bine si amestecam sa se patrunda bine cu gustul de la ceapa si ardei. Cea de-a treia ceapa, tocata pestisori, se adauga cu cateva minute inainte de a stinge focul, pentru a nu se topi si a-si pastra consistenta si aspectul. Tot acum se drege de sare, iar piperul se presara cu generozitate, adica cam o lingura si ceva. Se mai tine pe foc putin sa se patrunda bine aromele, pana cand ultima ceapa se inmoaie putin. Se serveste alaturi de cartofii natur si castraveti murati.
Desertul?! Pepene rosu rece de la frigider.
Multumesc Lacrimioarei pentru aceasta mancare deosebita.
simlu,dar deosebit de buuuun!!!!!!
Multumim pentru feedback. Te rugam sa gatesti si alte retete de la noi de pe site si sa ne spui cat de mult ti-au placut.
felicitarii
Multumesc.