Limba aromata cu sos de vin rosu dulce

Print Friendly, PDF & Email

Procedeul este similar ca la Limba cu masline si praz si Supa aromata cu legume asa ca pasii comuni nu vor fi foarte detaliati.

Sa incepem...

INGREDIENTE:
o limba de vaca (aprox. 1 kg)
o lingura de boabe de piper
o lingurita de ienibahar boabe
3 cuisoare
2 frunze de dafin
un betisor de scortisoara
4 cepe
o lingurita cimbru
circa 100g de telina, morcov, pastarnac si patrunjel radacina
o cana de vin rosu dulce
50g de unt
o lingura de miere
1 ardei iute
putin ghimbir macinat
zeama de la o lamaie

Dupa ce fierbem limba la oala minune desfacem pielea de deasupra (aceasta operatiune se face cat e calda limba, altfel se va rupe si va fi mult mai greu). Punem iar limba la fiert alaturi telina, morcov, pastarnac si patrunjel, doua cepe si condimente pentru inca o ora, cu oala acoperita. Zeama impreuna cu legumele va face o supa exceptional de aromata.

Intr-o tigaie (oala) cu fund gros am topit untul si am calit celelalte doua cepe taiate pestisori. Cand ceapa s-a inmuiat am adaugat 2-3 cani de supa, am adus la fierbere, si am adaugat mierea, vinul. Am adus iar la fierbere amestecand continuu. Apoi am pus frunzele de dafin, ghimbirul, ardeiul iute tocat marunt, zeama de la lamaie si limba taiata cubulete pana sosul s-a ingrosat.

La final se adauga un borcan de 100g de capere murate.

Recomand sa se manance cu piure de cartofi, orez fiert etc.

Pofta buna.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.