Taica-miu mereu a spus: "Pune putin mar in mancare. Marul da un gust 'parsiv' mancarii". Chiar are dreptate. Marul da un gust foarte interesant mancarii. Trebuie sa incercati intr-o zi.
Gulasul de porc cu sos caramel a avut un succes fantastic la "public" si s-a terminat chiar in aceeasi zi. Concluzia logica a fost ca duminica trebuia gatit iar. Sincer nu prea aveam chef de gatit pentru ca trebuia sa fac altceva, dar nu era sa stam nemancati. Mi-am luat inima in dinti si m-am apucat de treaba. Problema mare: ce gatesc? M-am uitat prin frigider si frigider si camara sa vad ce gasesc si in functie de ingrediente sa pot sa decid ce prepar.
Ce am gasit?!
2 borcane de compot de piersici
2 mere (proaspete)
10 felii de sunca
o rotita de 160g de cascaval ras (scria pe pachet greutatea din cauza asta stiu atat de sigur)
aproximativ 400g de gulas de porc taiat cubulete mici (restul de gulas care ramasese de sambata de la Gulas de porc cu sos caramel si cartofi)
Ce am facut?!
Am scos piersicile din borcane si le-am taiat cuburi de marime potrivita (zeama am folosit-o mai tarziu). Merele au urmat si ele acelasi tratament. Feliile de sunca au fost transformate in patratele. Intr-o oala de ceramica am ingredientele in straturi: un strat de piersici, un strat de sunca si carne de porc, un strat de mere, un strat de sunca si carne de porc, un strat de piersici, un strat de sunca si cascavalul ras. Deasupra am turnat zeama de la piersici si am bagat oala la cuptor.
Cat am tinut-o nu stiu exact; m-am intors la ce aveam de facut in momentul acela, si ma mai uitam din cand in cand sa vad in ce stadiu se afla mancarea; am scos oala din cuptor cand cascavalul era bine rumenit.
Pofta buna.
0 Comentarii.