Mancarica de legume cu carne de miel

Print Friendly, PDF & Email

Prajitura, prajitura dar parca din cand in cand te saturi si mai vrei si un ecler, nu? Am mai facut eu chestii marunte precum sandwich-uri, oua cu usturoi si rosii sau taitei de orez cu carne de vita (desi lumea mi-a spus ca poza nu e tocmai reusita, postul urmator despre taitei astia o sa fie), dar astazi am gatit cu adevarat - prima oara de cand sunt in China. Doamne!

Mi-era pofta de ceva diferit, asa ca am facut aceasta mancarica care, surprinzator a iesit foarte buna. De ce zic surprinzator?! Pentru ca asa e la inceput cand esti in casa noua, cu ustensile noi, fix in mijlocul procesului te trezesti ca iti lipseste ori un condiment, ori o un lingura si cate si mai cate.

M-am trezit frumusel dimineata, m-am dus la piata (noroc ca este la 3 minute de mers pe jos pentru ca altfel nici azi nu gateam) si am cumparat una alta. Impreuna cu alte cateva condimente care le aveam in casa am considerat ca am tot ce imi trebuie pentru mancarica care imi propusesem sa o fac.

Evident ca pe parcursul prepararii am realizat ca imi lipseste ceva extrem de important. Sper ca aveti rabdare sa cititi toata reteta (nu sa va uitati doar la poze cum face prietenul meu Vali!) si sa-mi spuneti ce credeti ca mi-a lipsit :)

2 cartofi
o jumatate de ceapa (aici ceapa este incredibil de mare - cat o gutuie sanatoasa)
o jumatate de capatana de usturoi
2 rosii tocate in mana cat am putut de marunt
aproximativ 400g de mazare boabe cruda
400g de pulpa de miel taiata bucatele nici prea mari nici prea mici
1 lingura de faina
2 lingurite de turmeric pudra
1 lingurita de Paprika (de fapt e boia iute)

Am spalat si mazarea si am pus-o la fiert. Am curatat si spalat cartofii, i-am taiat si i-am pus la fiert. Ceapa tocata mai "muncitoreste" a urmat acelasi drum ca mazarea si cartofii.

Legumele

Am taiat pulpa de miel si am pus-o la calit la foc iute impreuna cu jumatate din usturoi tocat.

Pulpa de miel si usturoiul

Cand carnea s-a calit la suprafata, dar nu s-a gatit in profunzime am pus-o in oala peste legume, impreuna cu rosiile.

Am pus carne si rosiile peste legumele fierte

Nu am vrut ca mancarea mea sa aibe sosul ca o supa, asa ca lingura de faina am dizolvat-o intr-un cana (daca nu am pahar, folosesc cana... ce sa fac...) si am pus-o in oala. Am pus restul de usturoi, pudra de tumeric si paprika si am mai lasat la foc mic maxim 15 minute.

Condimentele

La final mi-era asa de pofta incat nu stiam cum sa fac sa se raceasca mancarea mai repede sa pot manca.

Mancarica de legume cu carne de miel

Va incumetati sa gatiti ce am facut eu aici? Daca da, va doresc Pofta buna!

P.S. Deci? Ce credeti ca mi-a lipsit?!

  1. Sarea?!

  2. Sarea si piperul.

  3. Da, sarea! Chinezii nu pun sare in mancare de loc. Ei sareaza mancarea cu sos de soia, sos de peste, sos de stridii etc.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.