Un miel de 10 kg se pune la bait cu 2-3 zile inainte de preparare. Baitul l-am facut asa:
2l vin alb
6 cepe taiate in sferturi
usturoi
oregano din belsug
sare
piper
ulei de masline cam 1/2 l
slaninuta
Am pus mielul in acest bait si l-am tot rotit sa fie bine patruns. L-am impanat cu slaninuta afumata.
Dupa 3 zile de stat in acest bait, am facut focul si l-am fript. Cu totul operatiunea dureaza 7-8 ore.
Multumiri Doamnei Adriana.
Chiar trebuie incercat mielul la protap. Va garantez ca a fost un deliciu!!!
Si sa va spun ceva: eu nu suportam carnea de miel... nici nu vroiam sa aud de asa ceva!!
Propun sa punem mana de la mana, sa cumparam mielul si mai apoi sa tragem o fuguta la dna Adriana!!
Ce spuneti dna Adriana?? Ne primiti??!!
asa este, mielul la gratar este mancarea zeilor olimpieni, dar...
-nu mai mixati grasimea de porc (afumatura ) cu grasimea placute a mielului;
-folositi la "imbalsamare" si salvie proaspata , 2-3 portocale taiate felii, usturoi verde
pofta buna!
Multumesc pentru sugestie, desigur ca la urmatorul miel la protap vom incerca varianta propusa de tine.
fara rozmarin se pierde cel putin 20% !!!!!