Pad Thai este una dintre cele mai faimoase mancaruri din lume. Desi este atat de faimoasa este destul de dificil sa gasiti un Pad Thai cu adevarat bun. Daca ajungeti vreodata in Thailanda si vreti sa mancati un Pad Thai cu adevarat bun va recomand sa mancati unul pe strada Sukhimvit Soi 33, Bangkok. M-am uitat prin frigider si prin camara si am ajuns la concluzia ca am toate ingredientele pentru un Pad Thai. De ce nu? Se face usor si repede si este deosebit de bun.
4 pulpite de pui dezosate si fara piele taiate fasiute mici
100g de tofu taiat cubulete
125g de taitei - fierti conform indicatiilo de pe ambalaj (eu am avut niste taitei mai lati, gen tagliatelle dar mai scurte)
50g de muguri de soia
1 pachet cu sos pentru Pad Thai. Desigur ca se poate prepara in casa acest sos - se amesteca o lingurita jumate de zahar tos cu 2 linguri de sos de peste si cu pasta tamarind sau zeama de lamaie verde.
1 ou batut pentru omleta
cateva migdale prajite zdrobite cat de cat intr-un mojar - in mod normal se folosesc arahide, dar mie imi place mai mult cu migdale
cateva linguri de ulei
lamaie verde si ceapa verde taita in bucati de 2cm pentru ornat
Am incalzit in vas woc am incalzit uleiul si am adaugat carnea de pui si tofu si am lasat la facut un minut...
Apoi am adaugat oul si am mai calit inca un minut...
Au urmat taiteii si pasta pentru Pad Thai. Am amestecat inca trei minute...
Am adaugat mugurii de soia...
Dupa inca un minut am adaugat si migdalele zdrobite...
Am amestecat inca un minut, am scos din woc, am ornat cu ceapa verde si cu bucati de lamaie si am trecut la mancat.
Cum Roxana cam de fiecare data cand face ceva bun aduce si la birou, m-am gandit ca nu ar fi frumos din partea mea sa fiu egoist si i-am dus si eu o portie din Pad Thai-ul facut de mine. Multumesc lui Stefan pentru ultima poza.
DE-MEN-TI-A-LAAAAAAAAAAA! Super dish! Recomand cu mare caldura si... cred ca o sa incerc si eu. Adica SIGUR o sa incerc si eu. Bravo, Ionut!
Multumesc mult Roxana. Urmatoarea incercare de pe lista este Chicken Sorrentino Fusilli a lui Buddy Valastro.