"Pestele contine fosfor, si daca mananci peste poti sa vezi mult mai bine noaptea. Pisica de ce crezi tu ca mananca peste?" - asa au incercat parintii mei sa ma convinga sa mananc peste cand eram mic. Dar totusi mie nu prea imi place pestele. Poate pentru ca nu stiu sa-l gatesc cum trebuie, poate pentru ca nu stiu sa-l mananc, poate frica sa nu imi ramana vreun os in gat, nu stiu, nu vreau sa fac acum analiza pestelui, dar eu nu prea ma inteleg eu cu el. Nu este ca dovlecelul, care mai bine mor de foame de cat sa-l mananc, dar totusi prefer sa-l evit.
Foarte rar se intampla sa simt nevoia sa mananc peste, si atunci ma duc la un restaurant la Giurgiu, in port, unde pestele este gatit exceptional intr-o multitudine de retete. Dar chiar si atunci mananc peste fara oase.
Zilele trecute vin acasa si gasesc pe masa in bucatarie un vas de Yena care avea ceva interesant in el. Facuse Monika niste pangasius cu legume. Foarte surprinzator, dar chiar mi-a placut...
aproximativ 20 de verze de bruxelles
2 fileuri de pangasius
2 portocale
2 lamai
1 varf de cutit de pulbere de Kaffir Lime
sare
piper
Verzele de bruxelles si fileul de pagansius se fierb (in abur) la unĀ steamer (de bambus in cazul de fata). Dupa ce s-a fiert, pestele se pune pe o farfurie sau pe un platou (Monika l-a asezat pe capacul unui vas Yena). Se presara sarea, piperul peste fileul de pangasius. Pe marginile farfuriei se pun varzucile de bruxelles - verdele lor va face un contrast foarte frumos. Pestele se condimenteaza astfel: pulberea de Kaffir pe mijloc, iar pulpa de la portocale si lamai se aseaza pe laterale. Cu zeama citricelor puteti face o limonada.
Pofta buna.
0 Comentarii.