Pilaf cu pipote si inimioare

Print Friendly, PDF & Email

Intr-un fel sau altul s-au aranjat lucrurile de asa natura incat de ceva vreme ramanem fara mancare in weekend. A inceput sa devina obositor... adica in weekend parca mai am si eu chef sa stau tolanit si sa ma uit la un film, la un documentar sau sa citesc o carte. Problema nu este ca trebuie sa gatesc. Gatitul e partea usoara. Partea complicata este mersul la piata cand ploua si e frig si urat afara. Chestia asta nu mi-a placut niciodata. Mai bine ma pui sa stau cu fata la colt si mainile la spate, una dintre pedeapsele favorite ale educatoarelor mele de la gradinita.

Asa s-a intamplat si weekend-ul trecut. Frig si urat si innorat si fara chef. "Ideal" sa mergem la cumparaturi. Decat sa mori de foame in casa, mai bine te duci la piata. Poate mai sunt unii care spun: "dar o conserva nu puteai sa mananci?!"... pai cate conserve sa mananc? Ca m-am saturat de conserve ca de mere padurete. Nu are rost sa lungesc mai mult decat e necesar povestea cu tot felul de ganduri legate de mersul la piata, nu?

Prin casa aveam niste legume si un pic de orez. Se putea face un pilaf sarbesc... dar cum am spus si mai demult mie imi place mancarea cu carne... Acum, ce solutii aveam?! Un piept de pui sau niste pipote si inimioare. Pieptul de pui parca nu imi facea cu ochiul, asa ca decizia clara a fost: pipotele si inimioare.

Materia prima:
o caserola de pipote si inimioare
2 cepe tocate maruntel
2 morcovi mai "bine facuti" dati pe razatoarea mare
2 ardei grasi (intamplarea a facut sa fie unul verde si unul rosu) taiati feliute
o lingurita de vegeta de casa
un pahar jumatate de orez basmati - traim vremuri de criza!!! trebuia si orezul asta folosit :)
sare, piper, ulei

Procedeul foarte simplu si usor.
Pipotelele si inimioarele au fost spalate foarte bine si puse la fiert. Am strecurat zeama rezultata si am pus-o la pastrare si am taiat feliute carnea. Intre timp am tocat toate legumele si am pus intr-o tigaie la calit ceapa si morcovul. Cand au inceput sa se inmoaie am pus si ardeiul gras. A urmat sarea si piperul si feliutele de pipote si inimioare. Am mai invartit la ele vreo 2 minute si am pus peste orezul si zeama in care au fiert pipotele. Am acoperit cu un capac si am lasat la foc foarte mic pana a scazut toata zeama (cam 30-35 minute).

Pofta buna.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.