In primul rand doresc sa-mi cer scuze pentru perioada extrem de lunga de inactivitate de pe blog. Victoria Alexandra Eana este "motivul" acestei perioade de "radio silence" atat de lungi.
Astazi a fost zi de bucatareala si cum Victoria ne-a lasat sa mai facem si cateva poze ne-am "destrabalat": pui cu sos de rosii, supa de rosii si ciorba de legume.
Sa revenim si sa o luam cu inceputul. Puiul cu sos de rosii. Simplu de gatit, nu ai nevoie de ingrediente speciale care sa te faca sa inchizi pagina si sa-ti spui in barba "dar cu ingrediente normale nu face si omul acesta o reteta".
Ei bine, pentru aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
o caserola de pulpe de pui dezosate si fara piele (aproximativ 850g)
jumatate de kilogram de rosii
o lingurita de zahar brun
doua cepe potrivite
cateva linguri de ulei
un polonic de zeama de supa
Am curatat si tocat potrivit ceapa si am pus-o la calit intr-o oala unde am incins uleiul.
Intre timp am taiat pulpele de pui cubulete si le-am pus peste ceapa care s-a calit. Am mai adaugat si polonicul de supa si am lasat oala la foc mic cu un capac deasupra. Din cand in cand mai invarteam carnita in oala.
Am decojit rosiile, le-am taiat cubulete, le-am pus intr-o strecuratoare si le-am presat pana a iesit zeama din ele. Urmand regula de aur, rosiile se pun la urma pentru ca intaresc carnea, cand pulpele de pui erau aproape gata am pus "pasta" de rosii, zaharul, am amestecat si la final am pus si zeama de la rosii.
Se drege de sare si piper si se serveste ca atare sau cu garnitura piure de cartofi sau paste fierte.
In farfurie se orneaza cu cateva frunzulite de patrunjel.
Pofta buna!
0 Comentarii.