Am tot mancat in ultima vreme piept de curcan. Este bun, nimic de zis, dar dupa cum zice si vorba romaneasca "prajitura, prajitura, dar parca la sfarsit de saptamana ar si merge un ecler" mi-am zis in sinea mea "hai sa prepar si o pulpa de curcan". Sa nu credeti ca nu consumam si altfel de carne, urmeaza si pestele :) toate la randul lor :)
1 pulpa superioara de curcan (eu am avut una destul de maricica)
1 pahar cu vin alb sec
boia dulce, sare, piper, rozmarin
Pentru marinata:
2 linguri de miere
2 linguri de sos de soia
2 linguri de sos chilli
1 lingura de ulei de masline
zeama de la o lamaie mai micuta
2 foi de dafin
cateva boabe de piper
Pulpa de curcan am spalat-o si am sters-o bine cu un prosop de hartie. Am frecat pulpa cu sare si piper si am asezat-o intr-un vas de ceramica. Intr-un bol am pus mierea, sosul de soia, sosul de chili, uleiul de masline si zeama de lamaie. Am amestecat bine si am turnat sosul in vas dupa care am pus pulpa de curcan. Am invartit bine de tot pulpa de curcan sa se unga bine cu marianta. Am acoperit tava cu o folie de aluminiu si am bagat-o la frigider cateva ore (eu am lasat-o peste noapte in frigider). Dimineata, dupa ce am scos vasul de la frigider, am pus peste carne vinul, rozmarinul, piperul boabe, foile de dafin si boia dulce cat cuprinde.
Am acoperit iar vasul cu folie de aluminiu si l-am bagat la cuptor. Cred ca dupa o ora, dupa ce pulpa era facuta (am verificat cu o furculita) am scos-o de la cuptor, am indepartat folia de aluminiu si am bagat inapoi la cuptor pentru inca 15 minute.
Se poate servi cu paste, cartofi natur, chiftelute de cartofi. Eu am optat pentru prima varianta.
Pofta buna!
0 Comentarii.