Mie mi se face negru in fata ochilor si nu se mai intelege nimeni cu mine cand mi-e foooarte foame sau mi-e somn... Asa s-a intamplat ieri. Mi-era foame, mancarea din frigider cam lipsea cu desavarsire... Zic Monikai ca poate mergem si noi sa mancam ceva pe afara (de fapt nu era o sugestie, ci o cerinta). Raspunsul nu se lasa asteptat... "sigur ca da". Ma gandesc eu ca am timp cateva minute sa termin ce incepusem sa fac la calculator, dar nu trec 10 minute si Monika dormea in fata televizorului de se cutremura sub ea canapeaua. Cand vad asa ceva, in secunda doi ma apuca niste nervi ceva iesit din comun. Cand am vazut cum sta treaba, m-am apucat sa-mi fac de mancare... ceva simplu, usor si rapid ca nu aveam timp de fineturi la foamea de lup care o aveam.
1 caserola de ciocanele de pui
1 morcov
2 cepe
1 conserva rosii (decojite) in bulion (sau sos de rosii)
2 ardei iuti uscati
cateva linguri sanatoase de ulei de palmier
sare si piper
Am dat focul iute si am pus uleiul la incins. Am curatat rapid ceapa si am tocat-o pestisori si am pus-o la calit in wok.
Nici nu a apucat ceapa sa se inmoaie bine ca am pus si morcovul curatat si taiat rondele potrivite.
Nu cred ca am invartit de mai mult de 3-4 ori cu lingura de lemn si am pus pulpele de pui.
Focul fiind iute si ca sa nu fac niste carbuni cu ceapa, am intors pulpele pana s-au perpelit putin.
Am adaugat sosul de rosii in care am amestecat cei doi ardei iuti maruntiti.
Am pus o plita pe foc sa nu se arda mancarea, am acoperit wok-ul cu un capac si l-am lasat pe foc maxim 10 minute.
Imediat ce am mancat cateva pulpe cu trei sferturi de paine mi-am revenit si toate gandurile "negre" au disparut ca prin farmec.
Stii ce era fain? Daca curatai si tu pulpele alea!!!
La ce foame imi era, cred ca eram in stare sa mananc doar oasele!