Sirop de ghimbir

Print Friendly, PDF & Email

E ceva vreme de cand nu am mai facut un sirop sau o dulceata si m-am gandit ca ar fi cazul sa fac ceva in sensul asta. Siropul de ghimbir este extrem de parfumat, puternic picant si cu efecte terapeutice extraordinare. Cu siguranta cine nu a incercat ar trebui sa-i dea o sansa si sa-l incerce.

600g ghimbir proaspat
5 cani de zahar
5 cani de apa
1 baton de vanilie
zeama de la doua lamai

Ghimbirul se curata si se da pe razatoarea mica.

Ghimbirul dat pe razatoarea mica

Intr-o oala se amesteca apa si zaharul si se pune la fiert cam 30 de minute. Se adauga ghimbirul ras si se amesteca.

02.-Am-pus-ghimbirul-la-fiert

In momentul in care incepe iar sa fiarba se mai lasa pe foc inca 15 minute, dupa care se da la o parte de pe foc.

Dupa ce se adauga batonul de vanilie si zeama de la lamai, se pune un cap pe oala si se lasa sa stea 30 de minute. Se strecoara siropul si se pune in sticle - de preferinta de sticla - la care se pune capacul. Sticlele le depozitam in camara.

Siropul de ghimbir se serveste cu putina miere si apa minerala sau plata rece, care accentueaza gustul intepator al ghimbirului.

Suc de ghimbir

PS: Rezidurile de ghimbir nu se arunca! Sunt excelente pentru a face o dulceata cu adevarat senzationala.

  1. foarte interesante reteta,am s-o incerc,multumesc!

  2. Cum ti-a iesit reteta?

  3. minunate retete, pentru dulceata si sirop, am cautat inamplator, nu m am asteptat sa gasesc asa ceva. de sirop auzisem, dar de dulceata, nu. f. f. multumesc.

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.