INGREDIENTE:
50g de unt
2 linguri de faina
3 linguri de smantana
400g compot de visine
sare si zahar dupa gust
Intr-o craticioara, in unt incins, se caleste faina si cand s-a ingalbenit usor, se adauga compotul de visine, la foc mic, 15-20 minute. Daca sosul se ingroasa prea tare, se pun cateva linguri de apa. Cand sosul a capatat consistenta dorita, se adauga smantana si se potriveste cu sare si zahar.
Se serveste cu rasol sau friptura cu garnitura piure de cartofi. Pofta buna.
Pentru sosul de visine permiteti-mi sa vin cu o completare.
Se pune la fiert apa cu zahar, dupa dorinta. O data ce au fiert cam 2-3 minute, se aseaza visinele si se fierb putin, apoi se adauga amidon, ca sa obtinem o compozitie de sos mai gros, iar dupa un minut, doua de fiert a sosulsui se adauga in el doua linguri de smantana ( luata de la piata, de la femei, consistenta si gustoasa) Sosul obtinut este deosebit de rafinat si gustos.
Pofta buna!