Sote de morcovi

Print Friendly, PDF & Email

De vreo 2-3 zile ma tot chinuia o pofta de ceva ce nu am mai mancat de foarte multi ani. Mancarea preferata din copilaria mea. Sote de morcovi. Sote-ul de morcovi chiar nu e greu de facut, nu dureaza foarte mult si cel mai important este foarte gustos si hranitor.

Pentru doua portii sanatoase am folosit:
500g de morcovi (cred ca erau vreo 7-8 morcovi)
4 linguri de ulei de floarea soarelui
3 linguri jumatate de zahar brun
6 catei de usturoi
1 lingurita rasa de sare (va recomand sa puneti jumatate de lingurita la inceput, iar la final daca considerati ca mai este cazul puteti pune si restul)
1 lingurita rasa de piper negru proaspat macinat
cateva fire de patrunjel

Am spalat si curatat morcovii si i-am taiat rondele.

Morcovii taiati rondele

Peste uleiul pus la incins intr-o oala, am adaugat rondelele de morcovi si am amestecat continuu pret de 2-3 minute, moment in care am adaugat aproximativ un litru de apa (suficient cat sa acopere morcovii) si am lasat la fiert la foc potrivit.

Rondelele de morcovi la fiert

Cand morcovii au fost aproape fierti am pus sarea si pierul...

Sarea si piperul

... am amestecat si lasat la foc mic. Cand a scazut apa, am adaugat usturoiul curatat si strivit cu lama de cutit, precum si zaharul topit in jumatate de pahar de apa.

Usturoiul si zaharul

Am mai tinut pe foc 5 minute si am pus si firele de patrunjel rupte maruntel.

Patrunjelul

Am mai invartit de 2-3 ori in oala si sote-ul de morcovi a fost gata, tocmai bun de mancat.

Sote de morcovi

Eu l-am mancat "asezonat" cu putin iaurt.

Sote de morcovi cu iaurt

Pofta buna.

  1. Pare yammy... Merita incercat. :)

  2. Eu am mancat ieri doua castroane sanatoase, cu iaurt si paine proaspata. La final nu mai puteam sa ma ridic de la masa.

  3. SareA din reteta este extrem de multa. Rectificati aceasta reteta.

  4. Daca puneti o lingurita cu varf, intradevar, este foarte mult. Eu am pus o lingurita rasa de sare.

    Am modificat reteta si am facut recomandarea sa se puna lingurita rasa de sare, cu recomandarea sa se puna jumatate de lingurita la inceput si la final daca se considera ca mai este nevoie restul.

    Multumesc ca m-ati atentionat.

  5. Daca nu am zahar brun e ok sa folosesc normal?

  6. CRED CA E F. BUNA AM SA INLOCUIESC ULEIUL CU UNT

  7. Cu unt este dumnezeiesc...doar asa, rondele de morcovi prajite in unt cu niste sare la sfarsit, fara apa, fara nimic altceva....La fel, mazare prajita in unt (cu marar si ceva sare) sau ciuperci prajite in unt (eventual stinse cu putina smantana si sare) sau .... atentie : foi de salata verde prajite in unt si stinse cu smantana ....mananci pana lesini....

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.