In piata de langa blocul unde stau gasesc o multime de legume (majoritatea dintre ele habar nu am ce sunt si va trebui sa le iau pe incercate). Adica as manca vinete gatite indiferent cum. Prajite, tocanita, la gratar, nu conteaza. Nu stiu ce inseamna asta sau de ce, dar nu ma pot abtine. Si cum mi-e pofta de vinete am cumparat cateva vinete si am facut aceasta tocanita. Cu restul de vinete o sa-mi fac o salata de mama mama. Oricum, tocanita intr-o jumatate de ora era gata!
250g de pulpa de porc
2 vinete (micutele pentru standardele din Romania)
1 ceapa
1 morcov
1 capatana de usturoi
2 fire de usturoi verde
1 rosie
1 lingurita de boia iute
1 lingura de ulei de porumb
Vinetele le-am taiat cuburi, ceapa am tocat-o, iar morcovul l-am taiat rondele si le-am pus pe toate in oala la fiert.
Cat timp erau legumele la fiert, carnea cubulete impreuna cu usturoiul tocat (si cateii de usturoi si cel verde) au ajuns in tigaie la calit in uleiul incins pentru 2 minute.
Cand legumele erau aproape fierte am pus carnea si usturoiul si rosia tocata cat am putut de marunt. Am mai adaugat boia iute si am mai lasat la foc mic 10 minute.
Pofta buna!
0 Comentarii.