De obicei lucrurile stau in felul urmator... Ma duc la la frigider si la camara, fac un inventar scurt si pe urma ma gandesc cam ce si cum s-ar putea combina sa fie bun. Trebuie sa recunosc ca mai dau si gres. Ata ete. Greseala e omeneasca si cine nu munceste nu greseste. In urma "inventarierii" am folosit pentru aceasta mancarica:
- jumatate de caserola de spata de porc (cealalta jumatate am condimentat-o cu piper cu lamaie, pus-o pe gratar si am mancat-o in modul cel mai simplu, cu paine)
- jumatate de caserola de ciuperci pleurotus (din cealalta jumatate a facut Monika o tocanita)
- jumatate de litru de lapte (normal, mai gras adica)
- 50 ml de pasta pentru supa Tom Kha (am cumparat-o de la Mega Image)
- ulei de palmier
- orez fiert, obtinut din 125 g orez crud
Am taiat carnea si ciupercile in felii cat mai subtiri. Carnita am pus-o la calit in vasul wok in cateva linguri de ulei de palmier. Cand s-a patruns am adaugat ciupercile, am acoperit cu un capac si am lasat la foc mic aproximativ 20-25 minute sa se inmoaie ciupercile (ciupercile pleurotus sunt mai lemnoase, ca sa zic asa, si se fac mai greu putin). Intr-o cratita am pus laptele la incalzit, am adaugat cele doua linguri de pasta Tom Kha, ciupercile si carnea. Se mai lasa pe foc cam 15 minute, sa fiarba molcom.
Se serveste alaturi de orez fiert. Poate sa fie chiar basmati ;) Pofta buna.
Am adus si la serviciu si am dat si Elenei sa manance de la mine. Mi-a spus ca e buna. Stiu si eu daca a zis doar sa-mi faca pe plac?! Mie mi-a placut. Sper sa-i fi placut si ei. Oricum cert este ca nu a murit nimeni... :D
Eu am mancat ...... si puteti incerca...... mai ales daca va plac ciupercile (apropos... preferatele mele!!!)... data viitoare mai poti "scapa" si la fata :D!
S-a facut! Daca mai ramane tocanita de pleurotus facuta de Monika, aduc maine la birou si mancam. Tocanita aia cu siguranta o sa-ti placa.