Pentru blat: sfarami circa un pachet de biscuiti si topesti jumatate de pachet de unt. Amesteci cele 2 si eventual mai pui esente sau altceva (eu am pus rom si zahar vanilat facut de mine).
Mousse (se fac la fel dar difera tipul de ciocolata - eu am facut cu alba, cu lapte si neagra). Cantitati pentru un singur tip:
150 ml frisca lichida
1 plic gelatina
200 gr ciocolata
200 ml frisca batuta
Inmoi un plic de gelatina in 30 ml apa nu in 100 cum scrie pe plic. Apoi, 150 ml frisca lichida se pune la incalzit impreuna cu ciocolata si apoi amesteci gelatina in lichidul asta cald ca sa se topeasca si ea. In prealabil bati frisca (pentru fiecare tip de mousse iti trebuie cam 200 ml frisca batuta). Amesteci lichidul (dupa ce s-a mai racit dar atentie sa nu ti se intareasca) cu frisca batuta.
Eu am facut tortul in forma de tort detasabila (e cam singura care se preteaza la compozitia asta). Deci pui blatul, bagi in frigider, pui mousse 1, bagi in frigider sa se intareasca si dupa ce e intarit te apuci sa faci mousse-ul 2 pe care-l pui apoi peste mousse 1 si bagi la frigider si tot asa. Poti sa faci in straturi subtiri cu mousse alb, maro negru, alb maro negru etc.
Multumesc Andreea
0 Comentarii.