Tort mousse ciocolata alba si fructe padure

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediente:

Pentru mousse-ul de ciocolata alba:

- 300 ml frisca lichida batuta
- 50 ml frisca lichida
- 300 gr ciocolata alba
- esenta vanilie
- un plic gelatina

Pentru mousse- ul de fructe de padure:

- 100 ml frisca lichida batuta
- 400 gr fructe padure
- 50 gr zahar
- un plic gelatina

Pentru blat:

- 200 gr unt
- 200 gr biscuiti
- coaja portocala si lamaie

Pentru decor:

- fructe padure
- 200 gr ciocolata lapte

Mod preparare:

Se topeste untul si se amesteca cu biscuitii sfaramati si coaja rasa de portocala si lamaie. Amestecul obtinut se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili si se preseaza.
Intr-un vas se pune frisca lichida pentru mousse-ul de ciocolata si se pune la foc mic. Cand fierbe se adauga bucatelele de ciocolata alba si esenta de vanilie si se amesteca pana la topirea intregii ciocolate. Se ia de pe foc si se amesteca cu gelatina. ATENTIE: gelatina amestecata cu lichide clocotite nu isi mai pastreaza proprietatile, ea intotdeauna trebuie amestecata cu lichide calde dar nu foarte fierbinti. Se lasa compozitia sa se raceasca putin iar apoi, calduta fiind, se amesteca cu frisca batuta. Amestecul se va face cu o spatula sau cu o lingura de lemn insa incorporarea amestecului caldut trebuie facuta incet, cu miscari ample de jos in sus, altfel frisca se va lasa iar compozitia nu va mai fi spumoasa. Se adauga totul peste blatul de biscuiti si se pune in frigider/congelator pana la intarirea completa.
Fructele de padure se pun pe foc impreuna cu zaharul si se fierb aprox 10 min. Dupa ce s-au racit putin se adauga gelatina si se amesteca pana la dizolvarea completa a acesteia. Cand compozitia este calda (nu putem astepta pana se raceste complet deoarece se va intari datorita gelatinei) se amesteca cu frisca batuta folosind aceleasi miscari descrise mai sus. Amestecul se aseaza in forma de tort peste mousse-ul de ciocolata alba si intregul tort va fi pus iar in frigider pana la intarirea compozitiei.

Cand tortul este gata se topeste ciocolata la bain marie/microunde, se lasa apoi putin sa se raceasca si se adauga peste tortul scos in prealabil din forma de tort. Se orneaza cu fructe de padure.

Multumesc Andreea

  1. vrei sa nasc la munca???????? =))

  2. Crezi ca eu nu as fi mancat?! :) Mi-a facut o pofta de tort ceva nemai intalnit!

  3. Cu prima ocazie cand il mai fac promit ca vi-l dau voua:)

  4. totul este,sssssssssssssssssuper Ok!

Scrie si tu o vorbulita


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.