INGREDIENTE:
150g cozi de creveti decorticati
1 ceapa de buzau taiata rondele
2 linguri seminte de pin
200g taitei de orez
1 legatura leurda
8 catei de usturoi feliati marunt
4 linguri de ulei
1 ou
Sos:
2 linguri sos de peste
1/2 lingurita pasta de ardei iute
2 linguri sos de soia dulce
sucul de la 1 portocala
sucul de la 1/2 limeta
1/2 lingurita amestec de piper proaspat macinat
Intr-un bol se amesteca bine toate ingredientele pentru sos iar apoi se pune deoparte.
Crevetii congelati se pun intr-un wok, la foc mic, pana ce gheata se topeste complet si crevetii incep sa fiarba (in zeama lasata), amestecand continuu atunci cand acestia incep sa se desprinda. Se ia vasulĀ de pe foc iar crevetii de scurg si se pun deoparte. In acelasi wok, la foc mediu, se caleste ceapa in ulei circa 1 minut. Se adauga crevetii si se amesteca continuu inca 30-40 de secunde, apoi se adauga oul si se continua sa se amestece inca 1 minut. Se mareste focul si se adauga taiteii, fierti in prealabil si scursi, amestecand compozitia cam 1 minut. Se toarna sosul preparat mai devreme, iar dupa inca 1 minut se presara usturoiul si jumatate din semintele de pin. Se continua sa se amestece cam 30 de secunde iar apoi se pun frunzele de leurda, taiate in bucati de 4-5 cm lungime. Se amesteca 30 secunde si se ia de pe foc.
Se serveste imediat, presarand deasupra restul de seminte de pin. Pofta buna.
0 Comentarii.